Wat moet ik regelen?

Als je je kind wilt aanmelden voor een peutervoorziening dan kan dat via deze website.

Vanaf welke leeftijd kan ik mijn kind aanmelden?
Je mag je kind aanmelden zodra je kind 15 maanden oud is. Alle kinderen die vóór 01-01-18 aangemeld zijn mogen (in de loop van) 2018 starten vanaf 2 jaar.
Alle kinderen die ná 01-01-18 aangemeld worden mogen starten vanaf 2,5 jaar.

Stap 1. Selecteer de locatie van je keuze

Bekijk de locaties bij jou in de buurt.

We adviseren altijd een afspraak te maken om de locatie te bekijken. Neem vooral je kind mee zodat hij/zij vast een indruk krijgt van het spelen in de peuteropvang.

Stap 2. Meld je kind aan bij deze peutervoorziening
Meld je kind aan door het aanmeldformulier in te vullen. We stellen hierin een aantal vragen op basis waarvan we kunnen inschatten of je recht hebt op kinderopvangtoeslag óf een bijdrage van de gemeente (meer informatie onder stap 4 en Kosten).

Aanmeldformulier
 

Stap 3. Je ontvangt een bevestiging en/of plaatsingsovereenkomst

De directeur neemt contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Als de mogelijkheden naar tevredenheid zijn en er plaats is op de locatie ontvang je een plaatsingsovereenkomst. 

Zijn er wachttijden en wanneer is mijn kind aan de beurt?
Plaatsing gebeurt op grond van verschillende criteria (in willekeurige volgorde): volgorde van binnenkomst, gewenste dagdeelcombinaties en beschikbare plaatsen, evenwichtige dagdeelverdeling, ingangsdatum, geboortedatum, zorgindicatie, evenwichtige groepssamenstelling.

Sommige locaties hebben te maken met veel aanvragen en als gevolg daarvan met wachttijden. De directeur zal je daarover informeren als dat zo is en eventuele alternatieven met jullie bespreken.

Stap 4. Kinderopvangtoeslag óf een gemeentelijke bijdrage

Als uit je gegevens blijkt dat je recht hebt op kinderopvangtoeslag dan moet je deze zelf aanvragen via www.digid.nl/inloggen. Je hebt daar je zogenaamde DigiD-code voor nodig.
Let op: vraag de toeslag op tijd aan zodat je voor je eerste factuur je toeslag hebt ontvangen. Gemiddeld houdt de Belastingdienst een periode van 6 weken aan voor de verwerking. Bij start op 1 januari moet je dus voor 15 nov toeslag aanvragen. 

Blijkt uit je gegevens dat je geen recht hebt op kinderopvangtoeslag dan kom je in aanmerking voor een bijdrage vanuit de gemeente. Je locatie zal deze voor je aanvragen. Ze hebben hiervoor je inkomensgegevens nodig zodat je de juiste bijdrage zult ontvangen. Deze bijdrage wordt dan meteen verrekend op je factuur.

Stap 5 Kennismaken

Ongeveer twee weken voor plaatsing krijg je van de peutervoorziening een uitnodiging voor een plaatsingsgesprek om kennis te maken en afspraken te maken over het wennen van je kind. Je bespreekt dan samen allerlei zaken over je kind. En maakt ook afspraken over de wenperiode. Deze duurt meestal 1 maand, kinderen passen zich snel aan en voelen zich vaak snel thuis, mede dankzij de professionele aanpak van de medewerkers.

We wensen jou en je kind een hele fijne tijd toe.